En zo begint het avontuur...

We schrijven 1 december 2003, de dag van inschrijving van RVS Vision bij de KvK in Amersfoort. Groothandel in Optische brilmonturen en aanverwante artikelen, maar ons verhaal begint eigenlijk veel eerder...

Een unieke samenwerking

In 1995 ben ik, Ruud van Schaik, als vertegenwoordiger begonnen in de optiek en was verantwoordelijk voor de bovenste helft van Nederland. Mijn directe collega, verantwoordelijk voor de andere helft, was Albert Kruytzer (Kruytzer Trend-Eyes). Na jaren intensief en prettig te hebben samengewerkt zijn wij uiteindelijk allebei onze eigen weg gegaan maar elkaar niet uit het oog verloren: Sinds eind 2003 hebben wij samen gezorgd voor de verkoop van Façonnable Eyewear in Nederland en onze partners regelden alles intern.

Lancering PAUL & JOE Eyewear

Naast Façonnable produceert het Franse ODLM-Seaport vanaf het voorjaar 2009 de Eyewear collectie van PAUL & JOE. De reacties op de lancering van haar eerste Eyewear collectie in Frankrijk waren overweldigend. PAUL & JOE is niet alleen een belangrijke aanwinst in de modewereld, maar zeker ook voor de optische markt.

De innovatieve, speelse en toch bescheiden ontwerpen van ontwerpster Sophie Albou (zie foto) die sinds 1995 haar ontwerpen op de markt brengt. De naam PAUL & JOE is een verwijzing naar de namen van haar twee zoontjes. PAUL & JOE Eyewear onderscheidt zich door unieke details aan de binnenzijde van het montuur aan te brengen waardoor de buitenkant van het montuur een stijlvol, bescheiden en ingetogen karakter uitstraalt. Bescheiden logo gebruik, zeer fraai plaatmateriaal en een geraffineerde pasvorm staan garant voor een perfecte uitstraling.

De eerste zonnebrillen en kinderbrillen van PAUL & JOE

Little PAUL & JOE is al geruime tijd zeer succesvol als kinderkleding-merk in het hogere segment. Vanuit de markt is hierdoor een steeds grotere behoefte ontstaan naar bijbehorende kinderbrillen zoals deze eerder te verkrijgen waren voor de dames en heren.

Deze coole, frisse jongens- en meidenmonturen zijn van kleurrijk acetaat en uitgerust met een stevig flex-scharnier. De grotere modellen (schijfmaten 47-49) zijn bovendien uitermate geschikt voor de tussenmaten en kleinere volwassen.

Façonnable pour les garçons

Uniek in de wereld is deze kindercollectie exclusief voor jongens! Façonnable pour les Garçons is sinds september 2013 de nieuwste uitbreiding bij Façonnable en alle mannen (van jong tot oud) kunnen hierdoor binnen deze collectie slagen. Deze coole jongensbrillen liggen al in de winkel vanaf € 137,50.

Overname RG512 in Nederland

Fashion Frames is per 1 April 2015 gestopt met al haar activiteiten. In goed overleg met eigenaresse Ineke de Vries hebben wij de distributie van één van haar licenties overgenomen, en wel de RG512 Optics collectie. Deze collectie wordt net als Faconnable Eyewear en Paul & Joe Eyewear door onze leverancier ODLM-Seaport geproduceerd. Het was voor ons dan ook een logische stap om distributie van deze collectie in Nederland voort te zetten.

 

RG512 richt zich op junioren en jong volwassenen. Deze doelgroep is op zoek naar een stoer, goed uitziend merk zonder pracht en praal voor een goede prijs.